KFUM-Ravnshøj-Skærum

KFUM-Ravnshøj-Skærum

Sammen rykker vi verden, med vilje….

Godt nytår 2018 – Here we come

12. januar 2018 · Nyheder · Skrevet af kfum-ravnshoej-skaerum

Nytårsappellen til dette års nytårskur: 

Tak for invitationen til nytårskuren i år.

Tak fordi udvalget vil forkæle os med en aften i godt selskab og med dejlig mad.

Tak fordi jeg har fået lov at servere nytårs-appellen i år.

Emnet ligger lige til højrebenet, som man sikkert ville sige hos vores boldelskende venner. Jeg har valgt, at snakke lidt om ordet nyt.

Nyt år:

Vi har lige taget hul på et nyt år. Vi har forladt år 2017 og vi har taget hul på 2018 med hele 12 dage. Der har været hverdage og fridage, godt vejr og dårligt vejr, gode nyheder og dårlige nyheder, så vi er allerede godt i gang. Et nyt år giver de fleste af os, muligheden for at tænke tilbage på året, der er gået, mulighed for at tænke over de måneder, uger og dage vi har slidt op og ofte tænker man over, hvad har været godt og hvad var ikke så godt? Hvad vil jeg gerne have mere af og hvad vil jeg gerne have mindre af. Deraf har man sparket en udvikling i gang, vi tager ansvar for vores liv.  Vi tager vores liv alvorligt og arbejder med det, så det bliver formet efter vores ønsker. Bliver det nogensinde godt nok og vil vi nogen sinde, tænke det her år, har bare siddet lige i skabet? Sikkert ikke, men det er vist også okay

Nytårskur:

Nytårskuren i 2017 blev aflyst på grund af for få tilmeldte, men i 2018 har vi taget revanche. 2018 skal have en på nytårshatten og vi starter i aften!

Ny appel:

Vi starter vores spejderår med en nytårsappel, i år har jeg helt frivilligt taget teten, for 1. gang i mine 9 år i gruppen, skal jeg stå her og levere en nytårsappel. Jeg ved ikke engang rigtigt, hvad en appel er, men Google har fortalt mig at “Det er navnet på en virksomhed, med logo med form som et æble” eller “Et ønske om, at man ønsker en sag afgjort ved en højere domstol”. Man skal være varsom med Google, så jeg tror bare, jeg gør som jeg  har lyst til.

Ny kasserer:

2018 bliver året, hvor vi skal sige velkommen til en ny kasserer. Vi ved ikke hvem det bliver endnu, men vi har prøvet det før. Vi skal tænke nye tanker og bakke op om vores nye kasserer. Være mere indstillet på, at der også hører “papirarbejde” med til at være spejder. Accepterer, at administrationen og sniger sig ind på livet af en vaskeægte spejderleder, som selvfølgelig helst vil sidde i bålrøg eller være ude at opleve med sine spejdere.

Ny leder:

Vi har i 2017 sagt god dag og rigtig hjertelig velkommen til en ny spejderleder. Vi har budt Anne Sønderby velkommen tilbage i gruppen. Det er dejligt, at Anne har lyst til at være en del af vores spejdergruppe igen.

Nye spejdere:

Vi har også sagt god dag til nogle nye små spejdere. Det er vand på vores mølle og vind i vores sejl. Det er vigtigt, at de små får en god start, så de fastholder deres interesse for at være sammen med os.

Nye programmer:

Vores spejderledere arbejder igen på at skabe nye programmer, som skal tilfredsstille både nye spejdere, gamle spejdere og spejderledere. Det lykkes dem altid og tak for det!

Nye tiltag:

Det er nye tider, vores nabo, altså børnehaven, skal flytte på skolen. Der er rullende skolestart , det er ikke nyt, men vi har stadig ikke helt fået fod på det. Vi har tidligere ønsket at starte et nyt samarbejde med skole/SFO om fx. en spejdereftermiddag, vi aftalt, at det skal ske i 2018 og vi har lagt op til, at det skal der tales om på næste grupperådsmøde. Det er en rigtig god idé og jeg håber, at det lykkes for os.

Ny distriktschef:

Vi skal sige farvel til vores distriktschef Inger Marie, eller i hvertfald skal vi sige farvel til hende i rollen som distriktschef, for spejder bliver hun nok ved med at være. Det kalder på nye tanker i 2018, hvad skal vi? – Hvordan skal vi forme vores distrikt? – Hvordan skal profilen tegnes på vores nye distriktschef og i sidste ende på vores distrikt? Jeg skal til et nyt distriktsrådsmøde den 30.01.2018, hvor jeg bla. skal være med til at tegne profilen og skabe en slags jobbeskrivelse på vores nye distriktschef. Hvis nogen har lyst til at tage med mig, vil jeg meget gerne have selskab.

Nye tider og nye tanker:

Onsdag den 22.11.2017, var jeg til distriktsrådsmøde i Dybvad. Thomas, som er konsulent i vores korps, var også med. I løbet af aftenen faldt samtalen også ind på emnet nyt, bla. ved, at der blev stillet spørgsmålstegn ved vigtigheden af, at lære knob. Det kan få nogle spejdere til at rette sig op i stolen, for selvfølgelig kan man ikke være spejder uden at man forstår at binde et råbåndsknob. Flere grupper oplever, at de små spejdere ikke er så interesseret i at lære de gamle spejderfærdigheder. Der skal være plads til at vi tænker nye tanker, måske er det okay, at ulve ikke lærer knob, det giver måske endda rigtig god mening for både spejderledere og spejdere, hvis man først skal lære at binde knobe, når det er relevant og derfor spændende og nyttigt. Skal vi lære at morse, når man altid har sin smartphone på sig? Skal man kunne bruge et gammeldags kompas, når man har en GPS? Er knob, morse og kompas virkelig det, vi synes skal kendetegne en spejder? Personligt synes jeg selv, at det skal handle mere om ånd, hjælpsomhed, samvær og næstekærlig, men det er vist heller ikke helt nye tanker.

Ny spejderuniform:

Ja, altså det var godt nok i 2015 vi fik vores nye flotte spejderuniform. Er det længe siden, eller er den stadig ny. Jeg har ikke fået en af de nye endnu, måske skal det være i 2018.

Ny sangbog:

Vi har i korpset fået en ny sangbog, dén er fremstillet i 2017, så den meget ny! Det er en fiks lille sag, som kun er få sider, så den er nemmere at have med i uniform lommen. Sangbogen er skabt af vores korps, som nedsatte en ny projektgruppe, der har arbejdet hårdt på sagen. De har spurgt os spejdere til råds, så vi kunne melde ind med, hvilke sange vi synes, hører til i en spejdersangbog. Korpset vil gerne holde liv i lejrbålssangen, puste nyt liv i en gammel tradition, som er vigtig for mange. Sangbogen har meget passende fået navnet “imellem venner”.  

Jeg kan jo holde tale meget længe, så jeg har valgt ikke at uddybe resten alt for meget, men vi kan bla se frem til et nyt grupperåd i marts efter generalforsamlingen. Nye gardiner; Diana har købt stof og vil sy dem. Der er kommet nyt brændeskur. Der står også et nyt skur og en ny brændeovn i Elling Å Hytten. Ny vandvarmer i Skærum Hytten. Ny aftale om leje af Skærum Hytten, afledt af nye folk i Frederikshavnerordningen. Ny styregruppe til Halloween-løbet og en ny aftale om afregningen heraf. Nyt møde med udviklingskonsulenten, skal vi? Har vi brug for det? Er det opbakning?

Personligt, har den stået på nyt job pr. 01.01.2018, som følge af nye besparelser, nye flytninger, nye omplaceringer, nye ombygninger, det betyder nye omgivelser, nyt speciale, nye kolleger, nye ord og nye udfordringer!

Det har fået mig til at tænke på, at jeg engang har læst om, at vores konstruktion som urmenneske er ikke gearet til alt det nye. Sund skepsis, har sikret vores arts overlevelse i mange tusinde år. Skal vi ikke stole på den sunde skepsis? Skal den undertrykkes? Eller skal vi bares slutte fred med, at alle har svært ved nye omvæltninger, men også acceptere, at hvis vi ikke tør træde nye veje går udviklingen i stå.  

I tilfælde af, at nogle skulle spekulere, kan jeg oplyse, at i denne nytårsappel, er bogstavkombinationen NY brugt 76 gange…….

Godt nytår

Christina Lunøe Stønbach

Gruppeleder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*